Hoe veilig zijn e-sigaretten?

In Nederland zijn e-sigaretten streng gereguleerd voor veiligheid en kwaliteit.

Ze zijn niet volledig risicovrij, maar ze dragen een klein deel van het risico van sigaretten.E-sigaretten produceren geen teer of koolmonoxide, twee van de meest schadelijke elementen in tabaksrook. De vloeistof en damp bevatten enkele potentieel schadelijke chemicaliĆ«n die ook in sigarettenrook worden aangetroffen, maar op veel lagere niveaus. Hoe zit het met de risico’s van nicotine? Hoewel nicotine de verslavende stof in sigaretten is, is het relatief ongevaarlijk. Bijna alle schade van roken komt van de duizenden andere chemicaliĆ«n in tabaksrook, waarvan er vele giftig zijn. Nicotine vervangende therapie wordt al vele jaren op grote schaal gebruikt om mensen te helpen stoppen met roken en is een veilige behandeling.

brandysmoke.nl

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *